Liber II Sarcoptes
II. hydrogarum et apothermum et amulatum
58. Apothermum sic facies
Apothermum maak je als volgt
Liber III Cepuros
75. Cucurbitas more Alexandrino
Courgettes op Alexandrijnse
wijze
89. Aliter coliculi
Een ander recept voor kool
105. Aliter holus molle ex
foliis lactucarum et cepam
Een ander recept voor groentensoep
van slablaadjes met uien
XXI. caroetae
122.
Caroetae frictae
Gebakken worteltjes
Liber IV Pandecter
II. patinae piscium, holerum, pomorum
129. Aliter patina versatilis
Een ander schotel om te storten
161.
Patina de persicis
Perzikenschotel
164.
Patina de cydoneis
Schotel van kweeperen
168.
Minutal Matianum
Minutal van Matianer appelen
Liber V Ospreon
VI. fabaciae virides et Baianae
203. Fabaciae virides
Verse tuinbonen
Liber VI Aeropetes
IV. in palumbis, columbis
221.
In assis
Saus voor geroosterde duifjes
247.
Pullus Vardanus
Kip à la Vardus
Liber VII Polyteles
XI. dulcia domestica et melcae
296. Dulcia domestica
Zoetigheden om thuis te bereiden
329.
In ovis hapalis
Bij zachtgekookte eieren
Liber VIII Tetrapus
V. bubula sive vitulina
353. Vitellina fricta
Gebakken kalfsvlees
VI. in haedo et agno
358. Aliter haedinam sive agninam
excaldatam
Een ander recept voor gestoofd
geitenvlees of lamsvlees
364.
Haedum sive agnum Tarpeianum
Geit of lam à la Tarpeius
Liber IX Thalassa
Liber X Halieus
I. in piscibus diversis
435.
Ius in pisce elixo
Saus voor gekookte vis
445.
Aliter ius in mullos assos
Een andere saus voor geroosterde
zeebarbeel