|
Vitellina fricta
Piper, ligusticum*, apii
semen, cuminum*, origanum, cepam siccam, uuam passam, mel, acetum,
uinum, liquamen*, oleum, defritum.
|
|
|
Gebakken kalfsvlees
Peper, lavaszaad*, selderijzaad,
komijn*, oregano, gedroogde ui, rozijnen, honing, azijn, wijn,
garum*, olie, ingekookt druivensap.
|
|
|
Uitwerking
Voor dit eenvoudige gerecht hebben we kalfs-
of rundvlees nodig, dat geschikt is om snel op te bakken. Een biefstukje
of schnitzel komt natuurlijk in aanmerking, maar de zogenaamde roerbakreepjes,
die momenteel in de mode zijn, genieten in dit geval mijn voorkeur.
Zorg dat de saus tevoren klaar staat. In de vijzel malen we de kruiderijen
fijn; de rozijnen (een handvol) laten we liefst een halve dag wellen in
een kommetje met een scheut wijn en ingekookt druivensap. We doen deze
ingrediënten bij elkaar in een kom en voegen een eetlepel honing,
een scheutje balsamico-azijn en een eetlepel garum* toe. Olie is alleen
nodig als we de saus apart maken om bij de gebakken schitzel te serveren;
als we roerbakreepjes gebruiken, laten we de olie weg.
In een koekepan verhitten
we een ruime hoeveelheid olijfolie en bakken daarin de roerbakreepjes
op hoog vuur snel gaar. Daarna blussen we het vlees af met de
gereedstaande saus. Meteen opdienen.
|
|
|
|
|