Apicius 380

 

 

Porcellum Hortulanum

Porcellus hortulanus exossatur per gulam in modum utris. Mittitur in eo pullus isiciatus particulatim concisus, turdi, ficetulae, isicia de pulpa sua, lucanicae, dactili exossati, fabriles bulbi, cochleae exemptae, maluae, betae, porri, apium, cauliculi elixi, coriandrum, piper integrum, nuclei, oua XV superinfunduntur, liquamen piperatum - oua mittantur tria - et consuitur et praeduratur. In furno assatur. Deinde a dorso scinditur, et iure hoc perfunditur: piper teritur, ruta, liquamen, passum, mel, oleum modicum; cum bullierit, amulum mittitur.

 
 

 

Speenvarken à la Hortulus

Speenvarken à la Hortulus ontbeen je via de keel als een wijnzak. Doe er gehakt van kip in, lijsters, vijgenpikkers, gehaktballetjes van eigen orgaanvlees, Lucanische worstjes, ontpitte dadels, bloembolletjes uit de smederij, slakken zonder huisje, kaasjeskruid, snijbiet, prei, selderij, gekookte broccoli, koriander, hele peperkorrels, pijnboompitten, breek er 15 eieren overheen, gepeperde garum - daar gaan nog drie eieren bij - en bind het dicht en braad aan. Rooster in de oven. Daarna snijd je het langs de rug open en overgiet je het met de volgende saus: wrijf peper fijn, wijnruit, garum, zoete wijn, honing, een beetje olie; wanneer het kookt, doe je er zetmeel bij.

 
 

 

 

© www.apiciana.nl