Apicius 370

 

 

Porcellum elixum farsilem

De porcello utriculum eicies, praeduras. Teres piper, ligusticum, origanum, suffundes liquamen, cerebella cocta quod satis sit, similiter oua dissolues, liquamine temperabis, farcimina cocta integra praecides. Sed ante porcellum praeduratum liquamine delauas, deinde imples, infiblas, in sportella feruenti ollae summittes. Coctum spongizas sine pipere inferes.

 
 

 

Gekookt en gevuld speenvarken

Haal het speenvarken leeg, braad het aan. Wrijf peper fijn, lavaszaad, oregano, giet er garum bij, zoveel gekookte hersenen als voldoende is, klop evenzo eieren los, leng aan met garum, snijd hele gekookte worsten in plakjes. Maar was het aangebraden speenvarken eerst met garum, vul het daarna, rijg het dicht, laat het in een mandje in een ketel kokend water zakken. Wanneer het gaar is, dep je het droog en dien je het zonder peper op.


 
 

 

 

© www.apiciana.nl