Apicius 292

 

 

Petasonem ex musteis

Petasonem elixas cum bilibre hordei et caricis XXV. Cum elixatus fuerit, decarnas et aruillam illius candenti uatillo uris et melle contingis. Quod melius, missum in furnum et melle oblinas. Cum colorauerit, mittis in caccabum passum, piper, fasciculum rutae, merum, temperas. Cum fuerit temperatum, dimidium in petasonem perfundis et aliam partem piperati, buccellas musteorum fractas perfundis. Cum sorbuerint, quod mustei recusauerint, petasoni refundis.

 
 

 

Schouderham met mostbroodjes

Kook de schouderham met 650 gram gerst en 25 gedroogde vijgen. Wanneer hij gekookt is, haal je het vlees eraf en brand het vet er met een hete ovenschieter vanaf en bestrijk hem met honing. Beter nog: zet hem in de oven en smeer hem in met honing. Wanneer hij bruin wordt, doe je in een pan zoete wijn, peper, een bundeltje wijnruit, onversneden wijn, meng goed. Als dat gebeurd is, giet je de helft over de schouderham en de andere helft van de pepersaus giet je over brokjes mostbrood. Als die zich volgezogen hebben, giet je dat wat de mostbroodjes niet meer opnemen over de schouderham.

 
 

 

© www.apiciana.nl