Apicius 190

 

 

Pisam Vitellianam sive fabam

Pisam coques, lias. Teres piper, ligusticum, gingiber, et super condimenta mittis uitella ouorum quae dura coxeris, mellis uncias III, liquamen, uinum et acetum. Haec omnia mittis in caccabum et condimenta quae triuisti. Adiecto oleo ponis ut ferueat. Condies pisam, lias si aspera fuerit, melle mittis et inferes.

 
 

 

Erwten of tuinbonen à la Vitellius

Kook de erwten en roer ze glad. Maal peper, lavaszaad, gember, en doe op die kruiderij de dooiers van eieren die je hardgekookt hebt, een ons honing, garum, wijn en azijn. Doe dat allemaal in een pan met de kruiderij die je gemalen hebt. Voeg olie toe en breng aan de kook. Breng hiermee de erwten op smaak, roer nog eens glad als het te grof is, voeg honing toe en dien op.

 
 

© www.apiciana.nl