Apicius 176

 

 

Gustum de holeribus

Condies bulbos liquamine, oleo et uino. Cum cocti fuerint, iecinera porcelli et gallinarum et ungellas et ascellas diuisas, haec omnia cum bulbis ferueant. Cum ferbuerint, teres piper, ligusticum, suffundis liquamen, uinum et passum, ut dulce sit, ius de suo sibi suffundis, reuocas in bulbos. Cum ferbuerint, ad momentum amulo obligas.

 
 

 

Gustum van groenten

Kruid bloembolletjes met garum, olie en wijn. Wanneer ze gaar zijn, neem gehakte lever van speenvarken en kip en varkenspoten en kippenvleugeltjes, laat dat allemaal tesamen met de bloembolletjes koken. Wanneer het aan de kook is, maal je peper, lavaszaad, giet er garum bij, wijn en zoete wijn, zodat het zoet is, giet er wat van het kooknat bij, doe het terug bij de bloembolletjes. Wanneer het aan de kook is, bind je het op het juiste moment met zetmeel.

 
 

© www.apiciana.nl