Apicius 152

 

 

Patellam Lucretianam

Cepas pallachanas purgas, uiridia earum proicies, in patinam concides <et pisces super compones. Adicies> liquaminis modicum, oleum et aquam. Dum coquitur, salsum crudum in medium ponis. At ubi cum salso prope cocta fuerit, melle cochleare asparges, aceti et defriti pusillum. Gustas. Si fatuum fuerit, liquamen adicies, si salsum, mellis modicum, et coronam bubulam asparges, et bulliat.

 
 

 

Patella Lucretiana

Maak bieslook schoon en gooi het groen ervan weg, snij fijn en doe in een schotel en leg de vissen er bovenop. Voeg een beetje garum toe, olie en water. Wanneer het kookt, leg dan ongekookte zoute vis in het midden. Wanneer het tesamen met de zoute vis goed gekookt is, druppel je er een lepel honing over, een heel klein beetje azijn en ingekookte most. Proef. Als het te flauw is, voeg je garum toe, als het te zout is, een beetje honing, en strooi er wilde marjolein over en laat nog even koken.

 
 

© www.apiciana.nl