Apicius 139

 

 

Patina de apua sine apua

Pulpas piscis assi uel elixi minutatim facies ita abundanter, ut patinam qualem uoles implere possit, teres piper et modicum rutae, suffundes liquamen quod satis erit et olei modicum, et commisces in patina cum pulpis, sic et oua cruda confracta, ut unum corpus fiat. Desuper leuiter compones urticas marinas, ut non cum ouis misceantur. Impones ad uaporem, ut cum ouis ire non possint, et, cum siccauerint, super aspargis piper tritum et inferes. Ad mensam nemo agnoscet quid manducet.

 
 

 

Patina van sprot zonder sprot

Maak het vlees van geroosterde of gekookte vis klein in zo grote hoeveelheid, dat je de schotel die je ermee wilt maken geheel kunt vullen, maal peper en een beetje wijnruit, giet er garum bij zoveel als genoeg is en een beetje olie, en meng dat in de schotel met het visvlees, en evenzo gebroken rauwe eieren, tot het één geheel wordt. Leg daar voorzichtig zeenetels op, zodat ze zich niet met de eieren mengen. Zet in de gloed van het vuur, zodat ze niet door de eieren heen raken, en, wanneer ze droog zijn geworden, strooi je er gemalen peper over en dien je het op. Aan tafel zal niemand in de gaten hebben wat men eet.

 
 

 

© www.apiciana.nl