Apicius 375

 

 

Porcellum laureatum

Porcellum exossas, quasi oenogaratum ornas, praeduras. Laurum uiridem in medio franges satis, in furno assas, et mittes in mortarium piper, ligusticum, careum, apii semen, laseris radicem, bacas lauri, fricabis, suffundes liquamen, et uino et passo temperabis. Adicies in caccabo cum olei modico, ut ferueat, obligas. Porcellum lauro eximes et ius ab ossa tanges et inferes.

 
 

 

Speenvarken met laurier

Ontbeen het speenvarken, bind het op als voor de bereiding met oenogarum, braad aan. Kneus voldoende verse laurier in de buikholte, rooster in de oven, en doe peper in de vijzel, lavaszaad, karwij, sledrijzaad, duivelsdrek, laurierbessen, wrijf fijn, giet er garum bij, en leng aan met wijn en zoete wijn. Doe het in een pan met een beetje olie, tot het kookt, bind het. Haal de laurier uit het speenvarken en dep grondig met de saus en dien op.


 
 

 

 

© www.apiciana.nl