Apicius 264

 

 

Ofellae aprugineo more

Ex oleo, liquamine condiuntur, et mittitur eis condimentum, cum coctae fuerint. Et super adicitur his, cum in foco sunt, conditura, et denuo bulliunt: piper tritum, condimentum, mel, liquamen, amulum, cum iam bulliunt. -- Et sine liquamine et oleo elixantur, coquuntur et sic piper perfunduntur. Ius supra scriptum et sic bulliunt.

 
 

 

Ofellae op de wijze van everzwijn

Kruid hem met olie en garum en voeg ook kruiderij toe, wanneer hij gaar is. En terwijl hij in de oven staat, voeg je er nog de volgende kruiden aan toe en wacht tot hij opnieuw pruttelt: gemalen peper, een kruidenmengsel, honing, garum, zetmeel, wanneer hij opnieuw pruttelt. -- Je kunt hem ook zonder olie en garum in water koken, tot hij gaar is en dan met peper bestrooien. Dan de hierboven beschreven saus erbij en zo laten pruttelen.

 
 

 

© www.apiciana.nl