Apicius 263

 

 

Ofellas Apicianas

Ofellas exossas, in rotundum complicas, surclas, ad furnum admoues. Postea praeduras, leuas et, <ut> humorem exspuat, in craticula igni lento exsiccabis ita ne urantur. Teres piper, ligusticum, cyperis, cuminum, liquamine et passo temperabis. Cum hoc iure ofellas in caccabum mittis. Cum coctae fuerint, leuas et siccas, sine iure, piper asperso, et inferes. Si pingues fuerint, cum surclas tollis cutem. Potest et de abdomine huiusmodi ofellas facere.

 
 

 

Ofellae à la Apicius

Ontbeen de zijde, rol hem op, bind vast, zet in de oven. Daarna moet je hem aanbraden, eruit halen en, om te zorgen dat het vocht eruit druipt, op een grillrooster op zacht vuur drogen, zo dat hij niet verbrandt. Maal peper, lavaszaad, kalmoes, komijn, leng aan met garum en zoete wijn. Doe de ofellae met deze saus in een pan. Wanneer hij gaar is, haal je hem eruit en droog je hem en dien hem zonder de saus, met peper bestrooid, op. Als de zijde erg vet is, haal je met het bindwerk ook de zwoerd eraf. Je kunt op deze manier ook van het buikspek ofellae maken.

 
 

© www.apiciana.nl