Apicius 262

 

 

Ofellas Ostienses

[In ofillam] designas ofellas in cute, ita ut cutis sic remaneat. Teres piper, ligusticum, anethum, cuminum, silphium, bacam lauri unam, suffundis liquamen, fricas, in angularem refundis simul cum ofellis. Ubi requieuerint, in condimentis biduo uel triduo ponis, surclas decussatim, et in furnum mittis. Cum coxeris, ofellas, quas designaueras, separabis et teres piper, ligusticum, suffundis liquamen et passum modicum, ut dulce fiat. Cum ferbuerit, ius amulo obligas, ofellas satias et inferes.

 
 

 

Ofellae op de wijze van Ostia

Markeer de ofellae op het zwoerd, maar zo dat de zwoerd intact blijft. Maal peper, lavaszaad, dille, komijn, duivelsdrek, één laurierbes, giet er garum bij, wrijf fijn, giet over in een vierkante schotel,tegelijk met de ofellae. Wanneer het getrokken is, - je laat het twee à drie dagen in de kruiderij staan - bind je het kruisgewijs tesamen en zet je het in de oven. Als je het gaar hebt laten worden, scheid je de ofellae, die je gemarkeerd had, van de zwoerd en maal je peper, lavaszaad, giet er garum en een beetje zoete wijn bij, zodat het zoet wordt. Als het aan de kook is, bind je de saus met zetmeel, overgiet de ofellae rijkelijk en dien op.

 
 

© www.apiciana.nl