Gustum van gevulde courgettes
Snijd uit de lange kant van de courgettes
een rechthoekig stukje en hol ze uit en doe ze in koud water. Maak de
vulling ervoor als volgt: maal peper, lavaszaad, oregano, giet er garum
bij, maal gekookte hersenen, klop rauwe eieren los en doe die erbij
om er één geheel van te maken; leng aan met garum. En
vul de bovengenoemde, niet geheel gare courgettes met dit mengsel,
sluit ze met hun eigen dekseltjes, zet vast met cocktailprikkers en
neem ze, zodra ze gaar zijn, uit de pan en bak ze op. Oenogarum maak
je als volgt: maal peper, lavaszaad, giet er wijn en garum bij, leng
aan met zoete wijn, doe het met een beetje olie in een pan en breng
aan de kook. Als het aan de kook is, bind je het met zetmeel en overgiet
je de gebakken courgettes met de oenogarum en bestrooi je ze
met peper en dien je ze op.