Apicius 177

 

 

Gustum de cucurbitis farsilibus

Cucurbitas a latere subtiliter ad modum tessellae oblongae decidas et excauas et mittis in frigidam. Impensam ad eas sic facies: teres piper, ligusticum, origanum, suffundis liquamen, cerebella cocta teres, oua cruda dissolues et mittes ut unum corpus efficias; liquamine temperabis. Et cucurbitas supra scriptas non plene coctas ex ea impensa imples, de tessella sua recludis, surclas et coctas eximes et frigis. Oenogarum sic facies: teres piper, ligusticum, suffundis uinum et liquamen, passo temperabis, olei modicum mittis in caccabum et facies ut ferueat. Cum ferbuerit, amulo obligas, et cucurbitas frictas oenogaro perfundis et piper asparagis et inferes.

 
 

 

Gustum van gevulde courgettes

Snijd uit de lange kant van de courgettes een rechthoekig stukje en hol ze uit en doe ze in koud water. Maak de vulling ervoor als volgt: maal peper, lavaszaad, oregano, giet er garum bij, maal gekookte hersenen, klop rauwe eieren los en doe die erbij om er één geheel van te maken; leng aan met garum. En vul de bovengenoemde, niet geheel gare courgettes met dit mengsel, sluit ze met hun eigen dekseltjes, zet vast met cocktailprikkers en neem ze, zodra ze gaar zijn, uit de pan en bak ze op. Oenogarum maak je als volgt: maal peper, lavaszaad, giet er wijn en garum bij, leng aan met zoete wijn, doe het met een beetje olie in een pan en breng aan de kook. Als het aan de kook is, bind je het met zetmeel en overgiet je de gebakken courgettes met de oenogarum en bestrooi je ze met peper en dien je ze op.

 
 

© www.apiciana.nl